“1936: Quan a Manresa s’enderrocaven les esglésies”

“1936: Quan a Manresa s’enderrocaven les esglésies”

El 27 d’abril, lectura dramatitzada de textos a favor i en contra de la destrucció d’esglésies durant la Guerra Civil, a càrrec del Grup de Teatre Els Carlins

La sessió tindrà lloc a les 20:00 h al Museu Comarcal (Espai Memòries, Via de Sant Ignasi, 40)

Enderrocament de l’església del Carme (segle XIV), el setembre de 1936

Dins la programació de l’Espai Memòries, el proper 27 d’abril, a les 20:00h, el Museu Comarcal de Manresa acollirà una lectura dramatitzada a partir de textos sobre la destrucció d’esglésies a la capital del Bages durant la Guerra Civil. L’acte, titulat 1936: Quan a Manresa s’enderrocaven les esglésies, ha estat organitzat per l’Associació Memòria i Història de Manresa per encàrrec de l’Ajuntament, en el marc de les activitats de la segona temporada de l’Espai Memòries, que gira a l’entorn de la destrucció del patrimoni artístic manresà.

Sota la direcció de Fina Tàpias, el muntatge anirà a càrrec del Grup de Teatre Els Carlins, amb la intervenció dels actors Ivan Padilla, Maria Sáenz, Joan Torrens, Lídia Mallofré i la mateixa Fina Tàpias, a més de la participació de David Martell (música) i Àlex Gómez (suport tècnic).

Seleccionats per Josep Alert i Joaquim Aloy, els textos que han servit de base per al muntatge il·lustren el clima social i polític que va precedir i va acompanyar la destrucció del patrimoni religiós principalment a Manresa (on van ser demolides un total de set esglésies), però també amb referències a Catalunya i a la resta de l’Estat. La tria -que aborda episodis rellevants com l’intent de demolició de la Seu i la reacció ciutadana que va impedir-ho- també reflecteix l’ús propagandístic que el règim franquista va fer de la recuperació d’alguns dels elements prèviament destruïts.

Associació Memòria i Història de Manresa


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.