CineClub Manresa. Programació tardor 2014

Cine Club Manresa presenta tres cicles temàtics en la seva programació de tardor:  Cinema i literatura, De casa i Dones directores.

>> PROGRAMACIÓ CINECLUB OCT-DES 2014 05

“Al marge de les estrenes, els afeccionats locals de tant en tant es reuneixen per projectar aquells films portadors de la inquietud i de la renovació. La setmana passada ens van convidar a presenciar una exhibició de gran qualitat (…)”
Aquest text es va publicar (en castellà) el 22 d’octubre de 1955 en el diari local “Manresa”, i saluda la primera activitat organitzada amb el nom de Cineclub.
El 2015 celebrarem, doncs, un aniversari molt especial (seixanta anys), però el realment important, sense caure en nostàlgies, es que volem seguir compartint amb vosaltres aquest projecte i que, per tant, el nostre –i el vostre- Cineclub estigui més viu que mai. En una època presidida per la incertesa (nacional, cultural, social) més absoluta, no tenim les respostes als interrogants, però sí la convicció d’afrontar amb coherència i entusiasme el nostre desafiament.
I així, iniciarem el curs amb una nodrida presència de la nostra cinematografia. Hi trobarem documentals com Cromosoma 5 i Morir de dia –una crònica punyent i estremidora-, i obres de ficció rodades per joves autors: Otel•lo, Tots volem el millor per a ella i El pas del riu –una de les propostes més radicals, sorprenents i valuoses del 2014.
D’altra banda, el darrer cinema d’autor europeu estarà representat per Violette i El gran cuaderno. I gaudirem de dos retrats femenins tan frescos i potents com Frances Ha i Joven y alocada, que ens vindran de l’altre costat de l’Atlàntic.
Hi haurà també un espai per al cinema clàssic, amb les projeccions de la fonamental Hiroshima mon amour, i de tres adaptacions literàries que van fer córrer molts rius de tinta: Las uvas de la ira, Moby Dick i Dr. Zhivago.
La no ficció estarà coberta àmpliament amb els Documentals del mes: un dels grans mestres d’aquest gènere, Victor Kossakovsky, estrenarà el seu Demonstration.
I reivindicarem un dels nostres “parents pobres” –el curtmetratge- amb una sessió dedicada a aquesta especialitat.
Esperem, doncs, que ens seguiu acompanyant en aquest repte apassionant que va començar fa sis dècades.

Transició a les projeccions en format digital
Les exigències de la indústria cinematogràfica ens empenyen a iniciar la transició de les projeccions en format 35mm a les projeccions en format digital. No volem, de moment, deixar del tot les projeccions en 35mm, i per això començarem i acabarem el curs projectant pel•lícules clàssiques o d’estrena -que encara existeixin en format cel•luloide- al Teatre Conservatori, on disposem d’un bon projector. De mig novembre al mes d’abril, traslladarem les nostres projeccions a la sala de La Plana, sala més adequada per projectar en format digital.

Cicle Cinema i Literatura
Aquest cicle consta de tres pel•lícules que seran presentades per:
Lluís Calderer. Presentació de MOBY DICK (5/10)
Manel Quinto. Presentació de LAS UVAS DE LA IRA (19/10)
Jordi Estrada. Presentació de DOCTOR ZHIVAGO (26/10)

>> PROGRAMACIÓ CINECLUB OCT-DES 2014 05