Concentració de suport a Francesc Homs, dilluns 27 a #Manresa,#Bages

Aquest matí s’ha fet una roda de premsa a l’Espai Òmnium de Manresa sobre el judici contra l’exconseller Francesc Homs per la seva contribució al 9N, que començarà dilluns al Tribunal Suprem, a Madrid.

Jaume Puig, membre de la junta d’Òmnium Bages, ha recordat que el dia 27 de febrer es tornen a jutjar els 2,3 milions de catalans que van participar en la consulta i que el judici és un nou atac a la voluntat de tot un poble i a la sensibilitat democràtica de catalans i catalanes. Per això l’ANC i Òmnium convoquen la ciutadania a expressar el suport a Francesc Homs el proper dilluns, a dos quarts de vuit del vespre, davant de l’Ajuntament de Manresa.

Després d’una anàlisi a càrrec de Josep Camprubí del moment polític que vivim –fiscals qüestionats, decisions judicials arbitràries, etc.–, ha parlat Toni Bozzo, coordinador de l’ANC a Manresa, que ha explicat les diverses mobilitzacions que es preparen per aquest dilluns, a més de la de Manresa: la concentració a Madrid, les que es faran davant de les quatre delegacions del govern de l’estat a Catalunya, i també en moltes poblacions catalanes, com ara Taradell –on es preveu que sigui multitudinària–, Berga o Moià, a la Catalunya Central.

Finalment, Àuria Caus, portaveu de l’equip de govern municipal, ha refermat el suport de l’Ajuntament de Manresa amb la cultura democràtica i ha fet una crida a la participació ciutadana en la concentració, i Mireia Estefanell, primera tinent d’alcalde, ha recordat són els ciutadans els que tenen la darrera paraula, com a impulsors del procés.