Isona Passola, directora del film, i el músic Lluís Cabrera assistiran a l’estrena de ‘L’endemà’ a Manresa

Isona Passola, directora del film, i el músic Lluís Cabrera assistiran a l’estrena de ‘L’endemà’ a Manresa

L'endemà - d'Isona Pasola

ANC, l’Associació Cultural El Galliner, Cine Club Manresa i Òmnium Bages, en col·laboració amb els cinemes Bages Centre, organitzen per al divendres 5 de setembre una sessió d’estrena a Manresa de la pel·lícula/documental L’endemà,  dirigida per Isona Passola. 

La sessió d’estrena de L’endemà es farà als cinemes Bages Centre aquest divendres, dia 5 de setembre, a 2/4 de 8 del vespre. Les entrades numerades, amb un cost de 7,40 euros,  es poden comprar a les taquilles del teatre Kursaal, al local d’Òmnium Bages i als cinemes Bages Centre. Isona Passola, directora del film, i el músic Lluís Cabrera, fundador del Taller de Músics i autor del llibre Els altres andalusos, que és una de les personalitats que hi intervé, assistiran a l’estrena a Manresa.

 Catalunya viu una etapa de gran transcendència. Les decisions democràtiques que s’han de prendre en els propers mesos marcaran el futur. La gran majoria dels catalans volen exercir la llibertat i decidir si volen o no volen tenir un Estat propi. Certament un percentatge de la població té dubtes, interrogants sobre com posicionar-se davant la consulta del 9N. No tenen clar si val la pena crear un nou Estat. Tenen vincles emocionals profunds amb el poble espanyol. Dubten de la viabilitat de Catalunya com Estat. Temen que els jubilats no cobrin les pensions. Que les empreses catalanes perdin mercat i llocs de treball. Que l’atur encara augmenti més… 

 L’endemà  és una pel·lícula documental que vol aclarir els nombrosos dubtes dels indecisos. Vol analitzar la realitat des d’una mirada oberta, crítica i gens convencional a càrrec de prop de 50 personatges com Xavier Sala-Martin, Jordi Basté, Lluís Cabrera, Vicenç Villatoro, Joan Manuel Tresserras, Raül Romeva, Mar Gaya, Sor Lucia Caram, Gemma Sendra, Clara Ponsati, Maria Badia, Santiago Vidal…

L’endemà és un projecte que ara es fa realitat i que ha comptat amb la implicació de més de 8.100 mecenes. Homes, dones, joves, persones de tots els indrets del país que a partir de petites aportacions han decidit finançar el projecte. De fet, L’endemà s’ha convertit en la campanya de crowdfunding més exitosa a Europa: ha recollit més de 300.000 euros.