Encesa de la Nova Llum 2015

Òmnium Bages demana 200 voluntaris per col·laborar Col·laborar r en la tercera edició de l’Encesa de la Nova Llum, aquest proper divendres.

Milers d'espelmes per una Nova LLum

30.000 espelmes s’encendran al centre històric de Manresa, amb la col•laboració d’una dotzena d’entitats

novallum2015

La il•luminació especial de l’edifici de la Buresa, els Jardins de Llum al centre històric, una estelada vertical gegant amb espelmes a la Muralla i la participació de músics com Santi Arisa i altres són les novetats d’aquest any

Qui vulgui ajudar a encendre les 30.000 espelmes al centre històric de Manresa pot adreçar-se a la secretaria d’Òmnium o bé trucar al tel. 938726321 o a bages@omnium.cat.

En el marc de la Festa de la Llum, Òmnium Bages torna a promoure l’Encesa d’una Nova Llum a Manresa, amb la voluntat que la ciutat es faci seva la festa. Per tercera vegada, en la vigília de la Llum, el dia 20 de febrer i coincidint amb l’arribada de la llum i l’aigua a la plaça de Sant Domènec, començarà l’encesa d’una munió d’espelmes que il•luminaran el centre històric. Milers d’espelmes cremaran alhora. Tothom hi pot col•laborar posant espelmes als balcons, als ampits de les finestres, als aparadors de les botigues, a peu de carrer… És el naixement d’una nova Llum que, mirant cap al futur des del passat, ens fa adonar que entre tots ho podem tot.

Les novetats més significatives d’enguany són la il•luminació especial de l’edifici de la Buresa, a càrrec de Bruno Pérez Juncà, especialista en il•luminacions naturals espectaculars de monuments, els Jardins de Llum promoguts per la Taula d’Arts Visuals de la Catalunya Central i una estelada vertical gegant amb espelmes, que l’ANC elaborarà a la Muralla del Carme.

És un acte coordinat per Òmnium Bages, amb la col•laboració de:

ANC Manresa, AV del Barri Antic, Associació de Comerciants del c. Sobrerroca, plaça Major, Sant Miquel i voltants, Associació Misteriosa Llum, Banc de Sang i Teixits, Cicle d’Animació Sociocultural IES Guillem Catà, Colony, DIESA, El Galliner, UBIC i altres entitats i particulars.

Fotos 20/02/2015

Nova llum 2015

estelada_llum_2015

27 S 2015

Feta de la  Llum 2015

jardins_de_llum_1 jardins_de_llum_2 jardins_de_llum_3 jardins_de_llum_4 jardins_de_llum_5

jardins_de_llum_5_a

jardins_de_llum_6

nova_llum_2015

jardins_de_llum

jardins_de_llum_8