“Per Sant Martí mata el porc i enceta el vi”

“Per Sant Martí mata el porc i enceta el vi”.

vi

El projecte mengemBages, de la cooperativa Frescoop, és una plataforma que agrupa treballadors, productors i consumidors per poder facilitar el consum de producte local entre la població amb tot el que això comporta de benefici personal per a l’economia productiva de la nostra comarca.

Més enllà de l’enllaç entre el consumidor i el productor local, donar a conèixer l’extraordinària activitat productiva de persones vinculades amb el nostre entorn econòmic més immediat i conèixer tradicions vinculades al nostre cicle productiu és un altre dels grans objectius que ens hem marcat a mengemBages. Per això hem inserit un nou post al nostre blog www.mengembages.coop/blog que de ben segur creiem que pot ser del vostre interès. Es tracta de la història del manresà Oleguer Brunet que es dedica a l’exportació de vins catalans. A demanda de clients japonesos ha iniciat un nou projecte de creació d’un vi novell, una tradició que havia estat molt arrelada a Catalunya però que les tècniques de conservació cada cop més acurades del vi han deixat de banda. Una tradició, la del vi novell, que es manté viva a Artés gràcies al celler cooperatiu. En aquest poble, antigament, penjaven una branca de pi a les portes de les cases per anunciar que ja tenien la nova anyada de vi.

> Post blog mengemBages