Renovació de l’Estelada de CollBaix – 2015

Renovació de l’Estelada de CollBaix – 2015

colltext1petit

RENOVACIÓ DE LA SENYERA DE COLLBAIX

Cada any, el diumenge abans de Sant Jordi, el Centre Excursionista de la Comarca del Bages (CECB), a través de les seccions de parapent (Alioht) i de muntanya, i la coral Eswèrtia, porta a terme la renovació de la senyera que oneja al cim del Collbaix, hissada d’un pal que els anys 2006, 2008 i un altre d’anterior que no tenim documentat va patir l’atac d’algunes persones a les quals no els agradava que la nostra bandera onegés al capdamunt del turó més simbòlic del Pla de Bages.

Aquest serà el quart any que la bandera no és la de les quatre barres sinó l’estelada, com a mostra que el CECB s’adhereix i s’implica de ple en el procés que els nostre país està seguint per aconseguir la independència de l’Estat espanyol i la formació d’un Estat propi.

Enguany, igual que els tres anteriors, aquest acte l’organitzem conjuntament amb l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), que porta a terme la campanya prèvia de recollida de signatures de l’estelada, no només a Manresa sinó també a diversos municipis de la comarca.

El diumenge 19 d’abril, a les nou del matí, sortiran de Manresa, Sant Joan i Fonollosa tres columnes que es trobaran a mig matí a dalt del cim. Un cop a dalt, recuperarem les forces menjant coca amb xocolata i fent un traguet de mistela. Alhora, amb l’acompanyament del ritme dels tabalers de Xàldiga, es prepararà la substitució del que queda de l’estelada per la nova amb totes les signatures, que seran com una pregària constant perquè el procés de desconnexió de l’Estat espanyol vagi avançant.

I a les dotze en punt, s’hissarà la nova estelada mentre es canta l’himne d’Els segadors guiats per les corals El poble que canta i Eswèrtia.

Enllaç al Cartell : https://drive.google.com/file/d/0B1BBoVQ10u4gRmk3S1AzMmcwMGM/view?usp=sharing