Recepta SALSA CALÇOTS - "Salvitjada"


 
A causa de la Covid-19 poden haver canviat
horaris i servei
s
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Salsa per unes quatre persones ( www.guiamanresa.cat)
Salsa Calçots - Salvitjada

En un morter posarem la sal al gust, piquem els alls, afegim les ametlles i les avellanes i els tomàquets i ho piquem tot plegat, afegim l'oli a poc a poc sense deixar de picar fins que veiem que la salsa quedi bé , la fem més espessa o liquida amb més o menys oli, al final i afegim el pa sucat amb el vinagre i les nyores i o cabem de picar tot plegat.

També es pot afegir una mica de pebre vermell.

De receptes de calçots ni ha una alçada d'un campanar,en fi una més i que cada un i posi el seu secret perquè quedi millor.

Un consell, que el productes siguin de primera qualitat.

Ingredients :

1 cabeça d'alls escalivats al forn

uns 5 tomàquets madurs escalivats al forn

1 o 2 alls crus

uns 100 grs. d'ametlles torrades pelades

uns 30 grs d'avellanes torrades pelades

uns 80 cl. d'oli d'oliva arbequina més o menys segons la textura desitjada

1 llesca de pa sec torrat sucat amb vinagre de vi negre

La polpa de 3 nyores, (per treballar les nyores estova-les amb aigua tèbia)

una mica de sal al gust


Les quantitats es poden variar segons el gust que li volguem donar.

si no teniu nyores podeu fer servir pebre vermell ( un parell de cullerades)

Caloçots
Alimentació a Manresa

     
 
 


 




Guia de Manresa - Passsatge Vilaseca Garriga , 08241, Manresa (Bages , Catalunya ) -- E_ mail : guia@guiamanresa.cat
GuiaManresa.cat
   
Directe a :
Copyright © 2000 - 2024 - (tots els drets reservats) - Condicions'dùs - Avís legal
www.guiamanresa.cat / / www.guiamanresa.com / www.guiamanresa.net