RECEPTA DE Panellets - QUEDEN COLLONUTS!!


 
A causa de la Covid-19 poden haver canviat
horaris i servei
s
 
 
 
 
 
 
 
 
 
PER FER 1.5 KG DE PANELLETS ( www.guiamanresa.cat)
 
 
Aquets son els que faig jo.
PER FER 1.5 KG DE PANELLETS
Es posen a bullir les patates amb la pell, després es treu la pell i es barreja l’ametlla en pols, les patates, el sucre i els 2 ous, ( si voleu podeu deixar reposar una estona la barreja de tot plegat).
Podeu fer la barreja amb les mans o be amb la thermomix.
Després feu les formes amb la barreja, els pinyons o les ametlles trencades, ( va bé per enganxar els pinyons una mica de clara d’ou o ou batut), quan acabeu si voleu els podeu pintar amb el rovell de l’ou.
Es posen uns deu minuts al forn amb aire fort ( uns 180º ), vigilant que no es cremin. els traieu del forn i els deixeu reposar.
Millor si els feu un dia o dos abans de menjar-los.
Que us vagi de gust!.

Ingredients :
700 grams d'ametlles en pols
1/2kg. de sucre
2 patates petites
2 ous sencers
uns 700 grams de Pinyons o Ametlles trencades, o la meitat de cada, (a gust del consumidor)
.

> Eines per fer pastissos


 
Resultat de la recepta :
Panellets de pinyons- Panellets d’ametlla - Panellets de coco - Panellets de xocolata - Panellets de cafè - Panellets de llimona - Panellets de taronja - Panellets de mandarina - Panellets de codonyat -
Panellets de fruita confitada
 
RECEPTA DE DE PANELLETS (2)
 

Preparació:
Bullir la patata amb pell. Escórrer i fer un puré molt espès. Deixar referendar.
Amb l'ametlla, el sucre, la patata i l'ou fer una pasta que quedi lligada. tot treballant-la amb les mans.
Fer les formes de les boles.
Els de pinyó : posar rovell d'ou als pinyons i passar la bola pel damunt.
Els de coco : treure una part de pasta i pastar el coco.
Els de cafè : igual però amb Nescafé
Els d'ametlla : fem igual que esl de pinyó però en forma de lluna.

Tenir el forn molt calent i posar els panellets 5 o 10 minuts , vigilant que no es cremin.

Ingredients :
500 grams d'ametlles en pols
400 grams. de sucre
200 grams. de patata
1 rovell dou
llimona.

> Per fer altres tipus de panellets (Recepta ametlles Rius de Manresa)
> Eines per fer pastissos 

Els panellets juntament amb les castanyes, els moniatos són les postres típiques de la diada de Tots Sants a Catalunya , Eivissa, al País Valencià i altres llocs de cultura catalana, acompanyats amb un bon vi dolç . (mistela, moscatell ...), també i combina molt bé el cava ben fresc.

 
 
 
 
       
       
       
 

> Alimentació a Manresa

 

 


     
 
 


 




Guia de Manresa - Passsatge Vilaseca Garriga , 08241, Manresa (Bages , Catalunya ) -- E_ mail : guia@guiamanresa.cat
GuiaManresa.cat
   
Directe a :
Copyright © 2000 - 2024 - (tots els drets reservats) - Condicions'dùs - Avís legal
www.guiamanresa.cat / / www.guiamanresa.com / www.guiamanresa.net