SAMARRETES I AUTOBUSOS 11S 2022 – MANRESA

Ja s’acosta la Diada de l’Onze de Setembre d’enguany i l’Assemblea Nacional Catalana l’encara amb el lema “Tornem-hi per vèncer: Independència”!

S’ha acabat esperar res dels partits, només el poble i la societat civil organitzada podran assolir la independència. La victòria de l’1-O i la majoria independentista al Parlament no es poden malgastar en taules de diàleg amb l’Estat espanyol i trifulgues internes. La samarreta negra acompanya aquest missatge i simbolitza la lluita i la no-rendició, un canvi d’etapa en què la lluita és la protagonista.

Cinc anys de greuges s’afegeixen als tres-cents anys d’intensa repressió política i judicial, de sentències contra l’escola en català, de l’espoli fiscal…, a més de l’espionatge amb Pegasus, vergonyosa baixa inversió de l’Estat en infraestructures o el projecte de llei, dit de memòria històrica, que continua deixant en mans de l’Estat la comissaria dels horrors de Via Laietana.

👉 A Manresa podreu anar a comprar la samarreta i el tiquet del bus en els locals següents:

📌 Local ANC Manresa – SAMARRETA (15€, nens 8€)* / TIQUET BUS (12€). A partir del 22 d’agost, de dilluns a divendres de 19h a 21h.

📌 Parada del Passeig de Manresa – SAMARRETA (15€, nens 8€). Dissabte 20, 27 (agost) i 3(setembre) de 18h a 20h.

👉 COMPRA ONLINE BITLLETS AUTOBUS 11S – MANRESA-BARCELONA-MANRESA : https://inscriu.me/…/autobusos-11s-2022-manresa…

La Flama del Canigó 2022 – Manresa

La Flama del Canigó reivindicarà la llengua i el foc

La Flama del Canigó arribarà a Manresa el proper dijous, 23 de juny, vigília de Sant Joan, a dos quarts de vuit del vespre (19.30 h), a la plaça Major, en un acte coordinat per Òmnium Bages-Moianès.

La Flama, procedent del cim del Canigó, serà rebuda a les cinc de la tarda, a la Muralla de Sant Domènec (davant del teatre Conservatori), des d’on es durà fins a la Plana de l’Om, on serà custodiada fins al vespre, amb cançons i danses dels Països Catalans, per portar-la a la plaça Major en cercavila a dos quarts de vuit del vespre. Després de l’encesa del peveter a la plaça Major, el músic i gramàtic nord-americà Lou Hevly farà la lectura del missatge d’enguany, escrit per l’activista i promotor cultural valencià Eliseu Climent, que reivindica la importància de la llengua i el foc en la nostra cultura: “Els catalans, del nord i del sud, de ponent i insulars, som un poble que camina. Caminem per conèixer i per estimar el país. Caminem, també, com a expressió d’una resistència radicalment pacífica i revolucionària. Som de pas contundent, marcat, inflexible, que ens uneix com a poble en un sol crit, llimant divergències, acostant mirades. Caminar ha esdevingut un signe d’identitat propi, un gest de llibertat en el procés cap a la sobirania nacional”.

Tot seguit, la coral Refilets interpretarà Muntanyes del Canigó i altres cançons populars, abans de donar pas a la Revetlla Infantil Sense Petards. Des d’Òmnium Bages-Moianès es convida tothom qui vulgui a recollir la flama per encendre les fogueres dels barris i pobles de les nostres comarques.

Foc del Canigó per encendre les fogueres de la nit de Sant Joan

La matinada del 22 al 23 de juny la Flama del Canigó es renova al cim d’aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Així comença, any rere any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana. La tradició vinculada al solstici d’estiu esdevindrà un any més una reivindicació dels Països Catalans i també continuarà sent un record per a les persones que han estat represaliades per reivindicar la defensa dels nostres drets fonamentals. 

Òmnium Bages-Moianès

Via Pirinenca 2022 – Llum per la Independència – 2 de juliol 2022

✨✨Via Pirinenca 2022 ✨✨
📍El proper 2 de juliol viurem una acció única!!!!
🌌Amants de la muntanya i del nostre país. Catalans/es i bascos/ques en una acció conjunta, il·luminarem els Pirineus de cap a cap. Des del Cap de Creus fins a la badia d’Hendaia!
Per la llibertat dels nostres drets i reclamant la llibertat del nostre país.

🎬 Amb aquesta acció artística tan potent volem donar a conèixer a tot el món el nostre desig profund i històric de ser lliures, un desig del qual ens han privat durant tants anys.

📸Convidem fotògrafs/es a captar les millors fotografies perquè esdevinguin obres d’art amb un missatge clar i contundent.
🌄S’ha fet una selecció dels millors miradors per fotografiar o simplement observar l’acció. També els trobareu al mapa.

🔗Enllaç MAPA:
https://ja.cat/cims

🔴Cim vermell, difícil.
🟢Cim verd, fàcil.
🔴 o 🟢➕🟡dins 🟰ja està apadrinat.

👉🏼Inscriu-te i forma part d’aquest clam per la independència.

🔗Enllaç INSCRIPCIONS:
https://ja.cat/apadrina

Un cop inscrits, rebreu un correu de confirmació. I dies més tard, un altre correu amb un codi per inscriure els CINC integrants que faran cim.

🔗Enllaç INSCRIPCIONS INDIVIDUALS
https://ja.cat/camina

Després, un darrer correu on hi haurà la fitxa d’assaig que caldrà omplir i retornar com més aviat millor.
(Recordeu revisar el correu brossa)

Pots participar-hi de moltes maneres:

*Apadrinant un cim i fent-lo amb la teva colla. Preu de 195 euros, que és bàsicament el cost de l’acció. El farell queda per a tu, per tal que ho recordis per sempre.

*Apadrinant un cim i, si no et va bé de fer-lo, hi pujarà algú altre. Tothom pot apadrinar! Clubs, empreses, individualment…(En aquest cas pots inscriure’t directament, però SOBRETOT comunica’ns-ho a info@llumillibertat.cat per tal de buscar caminaires que vetllin el farell i després us el retornin). Preu 195 euros.

*Reapadrinant el farell que vau fer servir a Llum i Llibertat i fent ara un cim de la Via Pirinenca. 45 euros per comprar les tres piles noves.

*Fent de voluntari als cinc llocs de pas que es crearan per al mateix dia de l’acció i on els equips de cim podran recollir el material i rebre les darreres instruccions de seguretat. Els punts seran a Figueres, Ripoll, Berga, Seu d’Urgell i Tremp i els coordinaràn les territorials d’ANC respectives.

inscripcio.feec.cat (https://ja.cat/apadrina)
Inscripció – APADRINAMENT D’UN CIM DE LA VIA PIRINENCA
Inscriu-te ara a APADRINAMENT DUN CIM DE LA VIA PIRINENCA 02/07/2022 22:00 – – La Rambla 41, 08002 Barcelona (Barcelona) ESPAÑA

MÉS DE 300 CIMS A IL·LUMINAR : Cims – Via Pirinenca · Pirinioetako Bidea

#ANC #GureEsku #FECC #OMNIUM #ArtistesdelaRepública

ESCOLA PÚBLICA I EN CATALÀ Manifestació a Barcelona dissabte 2-4-22

👅 Una llengua és una manera de veure el món 🌍, d’entendre’l i comprendre’l. És una una manera peculiar de descriure la realitat i de transformar-la.

🤬 Per això volen acabar amb el català a les escoles, perquè crea ciutadans lliures i crítics.

Aquest dissabte 2 d’abril, manifestació per la llengua!
El bus de Manresa sortirà a les 4 de l’estació de busos
I les inscripcions s’han de fer a l’enllaç:
https://inscriu.me/ca/autobusos-2a-2022-manresa-barcelona-manresa

👉 Així doncs no podem cedir ni un mil·límetre. 💪 Hem de deixar clar que no podem permetre que ens retallin la llengua a les escoles!

Sessions del Premi Plácido- 27 Novembre – Cineclub Manresa

Cineclub Manresa programarà dues sessions amb els curtmetratges presentats a la convocatòria de 2020 i de 2021 del premi Plàcido, per premiar una iniciativa de producció cinematogràfica relacionada amb Manresa enmarcada dins la convocatòria dels Premis Lacetània de les Arts i la Cultura.

L’èxit de participació obtingut en les dues convocatòries i la bona qualitat dels treballs, han portat a l’entitat a organitzar dues sessions per mostrar les produccions presentades al Premi. La primera, el proper 27 de novembre i la segona el 21 de febrer de l’any vinent.

En la primera sessió es mostraran els treballs de la convocatòria del 2020 i es farà el dia 27 de novembre, a les 2/4 de 8 a l’Auditori de la Plana de l’Om. Comptarà amb els sis treballs que es van presentar: Reinas d’Enric Roca; La nena sola d’Aleix Prat; Sospirs d’Albert Palomar; Confinats d’Enric Roca; La mugre de Pau Bösch i Berta Galvany i La Seu de Manresa – set segles de vida de Fermí Bataller.

La segona sessió dedicada a la convocatòria del 2021 es farà el dia 21 de febrer a 2/4 de 7 de la tarda. En la que es podran veure els nou treballs presentats aquest any: Els últims passos de Ramon Vila Capdevila d’Oriol Segon Torra; Mi amiga de David Garcia; Veïns (des)coneguts d’Isaac Rodríguez; L’altre costat d’Isaac Rodríguez; Sophía d’Alex Duck; Ara d’Albert Palomar; 6 estrelles de David Villarreal; Essencials de Laia Olivé i La nit més gran de Moi Boixadera i Isabel Casanova.

PROGRAMA DE LA SESSIÓ 27 DE NOVEMBRE. CONVOCATÒRIA 2020

REINAS
Direcció: Enric Roca
Durada: 5 minuts
Mentre les reines són el focus de l’atenció mediàtica, les víctimes d’abús són silenciades. La ignorància encara és més gran en el cas de la gent gran. Segons dades de l’OMS, el 16% de la gent gran és víctima d’alguna forma d’abús físic, psicològic o econòmic.

LA NENA SOLA
Direcció: Aleix Prat
Durada: 3 minuts
Ella està avorrida, immersa en una monotonia asfixiant s’entreté amb les rutines diàries… Fins que fa volar la imaginació. El curtmetratge pretén homenatjar de manera metafòrica la sorprenent adaptació dels nens i nenes a una situació extraordinària, buscant sempre noves maneres de divertir-se amb els recursos que els envolten.

SOSPIRS
Direcció Albert Palomar
Durada: 13 Minuts
Cada any des de fa més de 50, l’escola de ballet manresana Olga Roig realitza una gala al teatre Kursaal. Aquest any però, una pandèmia ho feia impossible. Tot i així, la directora i coreògrafa Laura Bataller va estar setmanes trencant-se el cap cercant la manera de fer-ho possible.

CONFINATS
Direcció: Enric Roca
Durada: 26 minuts
La inesperada aparició d’una pandèmia el març de 2020 va interrompre el curs de les nostres vides, per obrir-nos alguns interrogants i deixar-nos vivències ben poc habituals. El confinament que va viure la població passarà a ser un episodi de referència de la nostra història recent. PREMI PLÀCIDO 2020.

LA MUGRE
Direcció: Pau Bösch i Berta Galvany
Durada: 19 minuts
Llums de colors, playlists d’Spotify i moltes llaunes de cervesa: així és la festa on l’Ada, la Rita i el Marc celebren una nit més la seva eterna joventut. Ballen, beuen i s’estimen, envoltats de la seva música i la seva gent. Comença a fer calor; tenen tot l’estiu i tota la vida per davant. Són el futur, la generació que uneix inclusió i narcisisme, determinació i incertesa. La generació que vol canviar el món mentre aquest es va ensorrant al seu voltant. La festa d’avui, però, és especial. Hauran de triar si aquesta nit serà la pitjor o la millor de les seves vides.

LA SEU DE MANRESA – SET SEGLES DE VIDA
Direcció: Fermí Bataller
Durada: 36 minuts
El documental vol donar a conèixer la història i les peripècies que ha viscut la Seu de Manresa durant els seus set segles de vida, fins esdevenir el que hi veiem avui. S’expliquen els processos de construcció/de-construcció amb l’ajuda d’animacions 3D, perquè esdevinguin entenedors.

BIOFILMOGRAFIA DELS AUTORS

ALBERT PALOMAR. És músic i productor. Darrera del Palomar músic, s’amaga un director cinematogràfic que busca la millor manera d’explicar històries. En la seva faceta darrere la càmera, Palomar ha realitzat una quarantena de videoclips per a artistes com Bye bye Pedro, Conrad Freeman o Run Roger, entre d’altres. Les seves creacions solen definir-se per una il·luminació natural i escenaris originals que no es modifiquen gaire en la postproducció. En els seus treballs, destaquen els paisatges del Pla de Bages com a escenari natural ric en diversitat d’indrets.

ALEIX PRAT. Té més de 20 anys d’experiència al sector audiovisual dirigint espots publicitaris per cinema, TV i mitjans en línia. A nivell artístic ha dirigit diverses obres que s’han publicat a festivals de Catalunya, com “Dancer v6.1” (2006). Tot i el llarg recorregut al sector audiovisual el primer curt de ficció com a director arriba el 2020 amb LA NENA SOLA, un curtmetratge del gènere fantàstic rodat durant el confinament per COVID19, aprofitant els recursos tècnics i humans disponibles al domicili i els coneixements adquirits. Creador també de la banda sonora original.

ENRIC ROCA. Sociòleg i cineasta independent. La seva filmografia s’estén des de diversos curtmetratges de caràcter experimental realitzats a finals dels anys setanta, fins a llargmetratges documentals sobre temàtiques socials de facturació recent. Els darrers treballs han estat: Sospita de fe (2018), sobre la persecució religiosa a principis de la Guerra Civil i, Belles fulles de tardor (2021), sobre l’amistat entre persones d’edat avançada. Amb Confinats ha guanyat el Premi Plàcido 2020.

FERMÍ BATALLER. Professionalment és dissenyador d’interiors. Als anys 70/80 havia fet alguna incursió amb alguns documentals en single-8, però les limitacions d’aquest format el van fer aparcar la seva afecció al cinema. Fa uns anys però, que les possibilitats que ofereixen les noves càmeres fotogràfiques a l’introduir el vídeo entre les seves funcions, el van motivar a reprendre la realització de treballs amb aquest mitjà.

PAU BÖSCH I BERTA GALVANY. La Mugre és el seu primer curtmetratge. El primer, s’ha interessat des de sempre per les arts visuals i plàstiques, un àmbit que ha pogut exprimir ocupant-se de la part visual de la direcció, així com també de la direcció d’art de La mugre, el seu primer curtmetratge. Ha realitzat estudis a Nova York, al Queens College. La segona, ha estat sempre vinculada al món del teatre i ha actuat en diferents companyies juvenils. D’aquí neix el seu interès per la direcció d’actors. Ha realitzat estudis a París, a la Université Sorbonne Nouvelle III.

RECEPTES DE PANELLETS PER FER A CASA


Panellets de pinyons- Panellets d’ametlla – Panellets de coco – Panellets de xocolata – Panellets de cafè – Panellets de llimona – Panellets de taronja – Panellets de mandarina Panellets de codonyat


panellets-2013

RECEPTES DE PANELLETS
Es posen a bullir les patates amb la pell, després es treu la pell i es barreja l’ametlla en pols, les patates, el sucre i els 2 ous, ( si voleu podeu deixar reposar una estona la barreja de tot plegat).

Després feu les formes amb la barreja, els pinyons o les ametlles trencades, ( va bé per enganxar els pinyons una mica de clara d’ou o ou batut), quan acabeu si voleu els podeu pintar amb el rovell de l’ou.

Es posen uns deu minuts al forn amb aire fort ( uns 180º ), vigilant que no es cremin. els trieu del forn i els deixeu reposar.

Millor si els feu un dia o dos abans de menjar-los.

Que us vagi de gust!.
Ingredients :
700 grams d’ametlles en pols
1/2kg. de sucre
2 patates petites
2 ous sencers
uns 700 grams de Pinyons o Ametlles trencades, o la meitat de cada, (a gust del consumidor)
.

MÉS RECEPTES DE PANELLETS A WWW.GUIAMANRESA.CAT

Podeu comprar ingredients a la botiga online de Fruits Secs Rius

Amazonbasics cuina

 

       

24a Fira Mediterrània de Manresa 2021

Arrels & Arts en viu – Del 14 al 17 d’octubre de 2021


Mediterrània al 100%
 
* La Fira Mediterrània de Manresa anuncia la disponibilitat dels aforaments complerts dels seus espais amb exhibició artística a partir de demà divendres 15 d’octubre.

* Mar Grimalt guanya el Concurs Sons

Programació oficial

La Fira mediterrània a Guiamanresa.cat (recull d’imatges de fires anteriors)

Manresa cultura

Resum de la primera jornada de Fira