Conferència l’altre història de Catalunya – 18 Març

La FUNDACIÓ INDEPENDÈNCIA I PROGRÉS ( FiP ), té el goig de convidar-vos a una Conferència –Col-loqui  sobre una part de la història del nostre país , a on també se’ns parlarà de la tergiversació de la mateixa. Qui coneix la seva Història, té més elements i fonaments per encarar el seu futur.

TÍTOL : “L’ALTRA HISTÒRIA DE CATALUNYA”

LLOC: Sala de la CX, de la Plana de l’Om de Manresa ( abans Caixa de Manresa).

DIA: Dilluns dia 18 de març de 2013.

HORA: 2/4 de 8 de la tarda.

CONFERENCIANT : Sr. Víctor Cucurull i Miralles. Llicenciat en Història, Màster en crítica teatral del S.XX, especialista en gestió de recursos culturals i artístics, Dr. De la Fundació Societat i Cultura…

GUIÓ CONFERÈNCIA

Ens han habituat, de grat o per força, a mirar-nos la història de Catalunya des del punt de vista d’Espanya. I, és clar, no s’entén res. Amb els seus tribunals, tres famílies poden imposar un model d’ensenyament a un milió i mig d’estudiants. Amb la seva constitució ens poden espoliar 16.000 milions d’Euros cada any, més de 2.200,00 € a cada català. Esborrar l’Estatut, llei aprovada pel poble en plebiscit o saltar-se-la a la torera. Asfixiar l’economia catalana amb l’excusa de la crisi mentre llencen els nostres diners amb trens d’alta velocitat per no anar enlloc i altres obres faraòniques que no serveixen per a res. Això és intolerable. I ja és hora de dir prou.

Però, sabem d’on ve tot aquest disbarat? Sabem que vol dir ser català? Voleu conèixer què feien i com parlaven els catalans abans de l’arribada dels romans? I, perquè aquests dividiren la península en tres províncies? Quin fou el primer projecte nacional? Quan es va acabar? Què eren les assemblees de Pau i treva? Els Usatges, les constitucions? El carreratge? I, després què va passar? Perquè, des del segle XIII, Catalunya lidera una confederació d’estats? Qui va defensar la capital de l’imperi d’orient? Qui va fer la Roma del renaixement i perquè? Amb quin projecte s’arriba al Nou Món? Què va explicar Ferran Cortès que no es podia saber? Per què es va signar a Molins de Rei el viatge per fer la primera volta al món? On, com i quan apareix el llibre imprès i de quina manera reaccionen els poders constituïts?

Totes les preguntes tenen resposta. Hi ha coses que venen de molt lluny, que quan les coneixes tenen una explicació molt lògica. Només cal tenir les claus per saber interpretar els fets. Els d’abans, els d’ara i els de l’esdevenidor. I, si algú, després de la conferència, no pot dormir en tota la nit, com em va passar a mi mateix, fa una pila d’anys, quan vaig descobrir l’engany en el que hem viscut, feu-m’ho saber, perquè aquest mal es pot curar. El futur és nostre si construïm el nostre propi estat. Només