Al Tall, últim concert a Catalunya a Manresa

L’últim concert de l’històric grup valencià Al Tall

14 de setembre, a les 9 del vespre al Kursaal de Manresa
( el comcert del juny queda aplaçat i  es trasllada al de setembre)

 Després de 38 anys de trajectòria, la formació s’acomiadarà dels escenaris catalans amb un concert a la sala gran del Kursaal per Sant Joan, Diada Nacional dels Països Catalans

 Les entrades per aquest concert, que tindran un preu únic de 15€, es podran comprar a partir del divendres, 17 de maig a les 18h a les taquilles dels Kursaal i a la web www.kursaal.cat

Al tall

La sala gran del Kursaal de Manresa acollirà a les 7 de la tarda del proper 24 de juny, dia de Sant Joan i Diada Nacional dels Països Catalans, ‘Al Tall, últim concert a Catalunya’, la darrera oportunitat de veure la formació valenciana al principat. L’octubre passat, després de 38 anys de trajectòria dalt dels escenaris, van anunciar la seva decisió de cloure la seva carrera artística. I aquest febrer van fer a l’Auditori de Barcelona el primer concert de comiat: ‘Al Tall per sempre’. El de Manresa, organitzat gràcies a col•laboració de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), el Col•lectiu Desvalls, Òmnium Bages i El Galliner, serà l’adéu definitiu de la formació als escenaris catalans.

Formats l’any 1975 per Vicent Torrent, Manuel Miralles i Miquel Gil,  amb un plantejament renovador de la música tradicional, Al Tall conforma un repertori fonamentalment de nova creació amb textos actuals i música que fusiona elements de diferents tradicions mediterrànies, i ha editat 16 discos de llarga durada. Amb una trajectòria plena d’il•lusions, dificultats, alegries, esperances i realitats, el conjunt ha variat de formació, i actualment el formen Vicent Torrent, Manuel Miralles, Jordi Reig, Enric Banyuls, Xavier Ahuir, Robert Moreno i Maribel Crespo, amb Soledad Desfilis, la seva mànager.

El repertori dels concerts de comiat fa una menció particular al darrer disc editat pel grup, titolat Vergonya, cavallers, vergonya, parafrassejant aquell crit de Jaume I. Al concert del Kursaal de Manresa, Al Tall comentarà amb cançons l’obra de Jaume I. La resta del repertori pesentarà les cançons més populars que el grup ha repetit durant la seva llarga trajectòria.

Manresa i el públic del el País Valencià han estat lligades amb Al Tall des de la seua formació allá per l’any 1975 . Potser per això el grup valencià Al Tall ha actuat en moltes ocasions a la ciutat, la darrera vegada dins del marc de la Fira Mediterrània, el 2008.

Les entrades per assistir a aquest concert de comiat d’Al Tall es podran comprar a partir de divendres vinent, 17 de maig, a les 6 de la tarda, a les taquilles del Kursaal, per telèfon (93 872 36 36) i per internet (www.kursaal.cat). Tindran un preu únic de 15€.