PRESENTACIÓ DE LA CAMPANYA “ARA ÉS L’HORA” a la R7

PRESENTACIÓ DE LA CAMPANYA “ARA ÉS L’HORA” DE LES COMARQUES DEL BAGES, BERGUEDÀ I SOLSONÈS

Aquest matí  a la biblioteca del Casino de Manresa ha tingut lloc l’acte de presentació de la campanya “Ara és l’hora” per part dels membres de l’ANC i Òmnium Cultural de les demarcacions del Bages, Berguedà i Solsonès.  Aquesta campanya unitària ja va ser presentada oficialment a Barcelona fa just una setmana, on ja es va plantejar el full de ruta a seguir a partir d’ara, així com també les diverses accions que es duran a terme per assolir un èxit rotund el dia de la consulta del 9N.

conf_araeslhora
A la roda de premsa hi ha participat Antoni Cornudella, membre del secretariat nacional de l’ANC, que ha remarcat que la campanya ja no apel·la al dret a votar, sinó que es dóna per suposat que es farà i que el resultat serà un èxit. “Votarem i guanyarem”, ha dit. També ha recordat que els eixos importants de la campanya són aconseguir una àmplia mobilització ciutadana, assolir finançament per tirar-la endavant i assegurar una multitudinària participació a la “V” del dia 11 de setembre a Barcelona.

En la mateixa línia ha parlat Josep Emili Puig, membre del secretariat de l’ANC, que ha posat l’accent en el cost de la campanya i en la necessitat de recollir fons provinent dels ciutadans. Es podrà col·laborar econòmicament amb la compra d’un pack on hi entrarà la samarreta per anar a la manifestació de l’11S. També s’ha començat una acció de trucades telefòniques per demanar aportacions a totes aquelles persones que vulguin col·laborar per la causa. I s’ha remarcat que són tot donacions particulars i que no hi intervé diner públic.

Amb aquesta campanya unitària es donen per acabades les accions que fins ara havien dut a terme els municipis bagenc, berguedà i solsoní. Marcel·lí Corominas, coordinador de Solsona per la independència (ANC), juntament amb Lídia Fàbregas, membre d’Òmnium Solsona, han explicat la feina feta a través de les campanyes Un País Normal (ÒC) i El País de Tots (ANC), que els han portat a recórrer tot el territori del voltant de Solsona per fer conèixer la situació en la qual es troba el país i, així, convèncer els indecisos. Exactament el mateix és el que han fet les dues entitats de Manresa que, com ha explicat Marta Torra, secretària d’Òmnium Bages “nosaltres, a més de fer acció en alguns dels municipis de la comarca hem prioritzat anar a fer campanya  als diversos barris de la ciutat, sobretot aquells en què hi ha un perfil d’indecisos més elevat”.

Les persones que vulguin inscriure’s a la “V” hauran de fer-ho a través del web http://www.araeslhora.cat/ca/. En el cas de no disposar d’Internet, també podran apuntar-s’hi anant a les diverses seus d’Òmnium. D’altra banda, Bages, Solsona i Berga també vehiculitzen el transport per anar cap a Barcelona el dia 11 de setembre. En el cas de voler sortir des de Manresa, podeu entrar a la pàgina web www.vancbages.org. Pel que fa als solsonins que vulguin sortir de la seva ciutat, poden clicar aquest enllaç que els hi facilitarà informació: http://www.naciodigital.cat/naciosolsona/noticia/11934. Si es vol sortir de la demarcació de Berga, cal dirigir-se a la seva seu d’Òmnium o trucar al número de telèfon de l’entitat 93 821.41.26.

Aina Font Torra

24/07/2014

compra bitllets via catalana manresa