Una botifarrada popular amb actuació musical dels 4CAT clourà la setena Marxa de Torxes a Manresa

Una botifarrada popular amb actuació musical dels 4CAT clourà la setena Marxa de Torxes a Manresa, en què intervindran Natxo Tarrés i Patricia Gabancho

 Més marxes de torxes que mai al Bages i el Moianès

Marxa_Torxes_2015Dins de la campanya Ara és l’hora i en la nit d’inici de la campanya per al 27-S, les marxes de torxes per la independència arribaran a disset poblacions del Bages i el Moianès: Artés, Avinyó, Callús, Castellbell i el Vilar, Castellnou de Bages, l’Estany, Monistrol de Calders, Monistrol de Montserrat, Navarcles, Sallent, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Vicenç de Castellet, Santpedor i Santa Maria d’Oló.

A Manresa, la setena Marxa de Torxes per la Independència és organitzada per la Comissió 11 de Setembre, impulsada per l’ANC i Òmnium Bages, amb el suport de la Fundació Independència i Progrés, CDC, CUP, Demòcrates de Catalunya, ERC, Millor Manresa i Reagrupament. La Marxa comptarà amb la participació d’acordionistes, castellers, grallers, miquelets, sardanistes i tabalers. La concentració es farà a la plaça de Crist Rei, a dos quarts de nou del vespre, per iniciar el recorregut fins a la Plaça Major, on Natxo Tarrés farà la lectura del manifest, seguida del parlament, que enguany anirà a càrrec de la periodista Patricia Gabancho.

 

Tot seguit hi haurà l’actuació musical del grup 4CAT, amb versions de rock català, i botifarrada popular, per esperar l’inici de la campanya electoral.

Les torxes es poden recollir anticipadament a la seu d’Òmnium, a partir d’aquest dilluns, 7 de setembre, o bé en el mateix inici de la Marxa (des de les sis de la tarda).

Més marxes de torxes que mai

Les marxes per la independència arribaran a disset poblacions del Bages i el Moianès:

Artés: dia 10, davant de l’Ajuntament, a les deu del vespre

Avinyó: dia 10, plaça Major, a dos quarts de nou del vespre

Callús: dia 10, els Manxons, a les vuit del vespre

Castellbell i el Vilar: dia 10, plaça Valentí Puig, a tres quarts de nou del vespre

Castellnou de Bages: dia 10, escola l’Olivar, a dos quarts de nou del vespre

Balsareny: dia 10, Costeta, a dos quarts de deu del vespre

L’Estany: dia 6, plaça del Monestir, a dos quarts de vuit del vespre

Manresa: dia 10, Crist Rei, a dos quarts de nou del vespre

Monistrol de Calders: dia 10, senyera del Serrat de la Rectora, a les deu del vespre

Monistrol de Montserrat: dia 10, plaça Països Catalans, a dos quarts de nou del vespre

Navarcles: dia 10, parc Marcel·lí Monrós, a un quart de deu del vespre

Sallent: dia 10, plaça de Catalunya, a les nou de la nit

Sant Fruitós de Bages: dia 10, plaça de l’Església, a les nou del vespre

Sant Joan de Vilatorrada: dia 10, mas Llobet, a tres quarts de nou del vespre

Sant Vicenç de Castellet: dia 10, plaça de l’Ajuntament,a tres quarts de nou del vespre

Santpedor: dia 10, plaça de Catalunya, a les nou del vespre

Santa Maria d’Oló: dia 10, plaça de Sant Antoni M. Claret, a les deu del vespre

El manifest té el suport de 10 partits i entitats i és obert a més adhesions

Manifest de la setena Marxa de Torxes per la Independència

Una vegada més, i ja és la setena, Manresa torna a celebrar la marxa de torxes per la independència. En aquests set anys hem vist com creixia el convenciment general que el nostre país no podia continuar com fins ara. No podia continuar sotmès a un Estat que no accepta l’existència de la nostra nació i que practica una política d’espoli dels recursos que Catalunya genera. No podia continuar dins d’un Estat que rebutja el diàleg i la democràcia i que fa servir exclusivament els arguments de la por i les amenaces.

Justament per això en aquests darrers anys la majoria del poble català ha anat assumint la idea bàsica que només amb la independència es pot superar aquesta situació de bloqueig. Que només la instauració d’una República Catalana pot fer possible un país socialment més just, econòmicament més pròsper, políticament més lliure i més democràtic, i amb veu pròpia al món.

Ara Catalunya viu un dels moments més transcendentals de la seva història. Mai en els darrers tres segles havíem estat tan a prop de fer un pas tan important. Fa anys que la força i l’amplitud del moviment independentista és evident. I demà quedarà demostrada, un cop més, a la gran manifestació de l’11 de setembre a l’avinguda Meridiana de Barcelona. Una manifestació que farà visible, com les dels darrers anys, la voluntat del poble català compartida per gent d’orígens molt diferents i que parla llengües molt diverses. És la unitat bàsica en allò que és fonamental: constituir la República Catalana per millorar el benestar de tot els ciutadans i per salvaguardar la nació, que serà completa quan lliurement s’hi incorporin els altres països catalans.

Però per assegurar aquest camí del tot ens queda encara una fita molt important. En les eleccions del 27 de setembre tindrem l’oportunitat de tornar a demostrar al món que la nostra voluntat d’independència és majoritària. I no només tenim el deure cívic de donar suport a les candidatures independentistes que s’hi presenten. Tenim també l’obligació moral de fer tot el possible per convèncer el nostre entorn que estem davant d’una disjuntiva bàsica. Que hem de triar entre construir la nova República Catalana o continuar com fins ara, sotmesos políticament i sense recursos per millorar l’ensenyament, la sanitat, els serveis socials o les pensions.  Cal, també, posar de manifest, que les candidatures independentistes que obtinguin els vots dels ciutadans tindran l’enorme responsabilitat històrica de convertir el mandat democràtic que rebran en realitat. El dilema del 27 de setembre és ben clar: estancament o canvi de situació, submissió o alliberament, dependència o independència? I la resposta és ben senzilla: necessitem la independència!

Manresa, 10 de setembre de 2015

Assemblea Nacional Catalana, Candidatura d’Unitat Popular, Convergència Democràtica de Catalunya, Demòcrates de Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya, Federació d’Associacions de Veïns de Manresa, Fundació Independència i Progrés, Millor Manresa, Òmnium Bages i Reagrupament.