Divendres s’inaugura la Festa de la Verema que s’allargarà tot el cap de setmana, #Bages

Divendres s’inaugura la Festa de la Verema que s’allargarà tot el cap de setmana

-Avinyó acollirà la inauguració que a partir d’enguany serà itinerant

-Dissabte al matí la festa es trasllada a la Finca Urpina de Sant Salvador de Guardiola

-Durant la resta de cap de setmana Artés acollirà els principals actes de la festa

Aquest divendres s’inaugurarà oficialment la 23a edició de la Festa de la Verema del Bages. I ho farà a la localitat d’Avinyó, ja que existeix la intenció que cada any un municipi amb celler de la DO Pla de Bages pugui acollir l’acte inaugural.  La Festa seguirà el dissabte al matí a la finca Urpina d’Ampans, a Sant Salvador de Guardiola, i on s’oferiran tot tipus d’activitats lúdiques. Ja a la tarda els actes es concetraran a la plaça Major d’Artés amb l’activitat Tastos amb Ritme, on es maridarà gastronomia i vi de la DO, amb bona música en directe. Diumenge els cellers de la DO estaran representats tots a la plaça Major d’Artés, envoltats de la fira d’artesania i activitats lúdico culturals, a més de la tradicional aixafada de raïm popular  i la baixada a la vinya.

Inauguració

En la presentació de la Festa de la Verema, que s’ha fet a la finca Matacans, on la vimnya n’és la protagonista, l’alcalde d’Artés, Ernest Clotet, ha assegurat que tot i enguany se celebra la  23 edició “la Festa de la Verema encara té molt potencial que s’ha d’anar explotant i obrint a la comarca”, per això el fet d’una inauguració al poble veí d’Avinyó que comptarà amb una visita al celler Abadal i a la casa pairal Cal Verdaguer.

L’alcade d’Avinyó, Eudald Vilaseca, assegura que la itinerància de la inauguració “servirà per acostar més la Festa de la Verema del Bages”.

Un producte arrelat i una festa popular

Des del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Pla de Bages la seva secretària Eva Farré ha volgut destacar la importància que té que la comarca celebri “una festa popular al costat d’un producte tant arrelat”.  Farré te clar que la Festa “ha de contribuir a la restauració i el turisme d’Artés i en consonància a la comarca del Bages”. 

Farré també ha aprofitat per recordar que enguany ha estat “un bon any de verema”

Dissabte al matí a la finca Urpina i tot el cap de setmana a Artés

La Finca Urpina de Sant Salvador de Guardiola, d’Ampans, serà l’escenari principal de la festa durant el matí que inclourà una caminada, bicicletada, jocs, tirolines, tallers de most i “aquest any com a novetat farem uns tastos de formatges Muntanyola, que són d’Ampans, acompanyats de bons vins”, ha explicat Mariona Camps, en representació d’Ampans.

Ja dissabte a la tarda vespre l’activitat es portarà a la Plaça Major d’Artés, que com sempre, serà l’escenari dels actes més tradicionals com els tastos amb ritme i l’aixafada popular de raïm i la baixada a la vinya.

Peu Foto: (D’esquerra a dreta: Ernest Clotet, alcalde d’Artés; Mariona Camps, Ampans; Eudald Vilaseca, alcalde d’Avinyó, Eva Farré, Secretaria Consell Regulador DO Pla de Bages)