L’ANC i Òmnium Bages presenten un cicle sobre l’activitat econòmica en la República catalana

L’ANC i Òmnium Bages presenten un cicle sobre l’activitat econòmica
en la República catalana

 Un bon funcionament de l’economia serà fonamental per a la República catalana. La superació definitiva de la crisi, el foment de l’activitat econòmica, la seva internacionalització, la reducció dràstica de l’atur, el finançament adequat dels serveis socials bàsics, l’enfortiment de l’estat del benestar, la construcció d’infraestructures necessàries, el sosteniment i la millora del sistema de pensions, etc. són objectius destacats que sens dubte la nova república s’haurà de plantejar.

 Catalunya és un país econòmicament avançat. I amb la independència encara ho ha de ser més. Amb el cicle L’activitat econòmica en la República Catalana, que es farà en tres sessions, durant els mesos de novembre, desembre i gener, volem contribuir a difondre les línies bàsiques d’una economia catalana que ha de ser dinàmica i competitiva, però també equitativa i solidària respecte de tots els ciutadans.  

 El cicle és organitzat per l’ANC  i Òmnium Bages, amb la col·laboració de: UManresa-FUB

  Programa:

cicle-economic-flyer-castellsCatalunya, avui: política i economia

a càrrec d’Antoni Castells i Oliveres, professor d’Economia de la UB i exconseller d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya

Conferència inaugural del cicle, presentada per Jordi Conca, director d’Administració i Direcció d’Empreses de la FUB, en què l’exconseller Castells analitzarà el moment polític i econòmic del país.

dijous, 10 de novembre, a dos quarts de vuit del vespre (19:30 h)

a la sala d’actes de la FUB (Av. Universitària, 4-6. Manresa)

 

Productivitat i equitat: el somni català

a càrrec de Miquel Puig i Raposo, economista i exdirector general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió

En aquesta segona conferència, presentada per Sebastià Catllà, empresari i president de la Fundació Ampans, l’economista Miquel Puig, articulista i tertulià habitual en diversos mitjans, parlarà d’empresa i equitat en el procés que està vivint Catalunya.

 dijous 15 de desembre, a dos quarts de vuit del vespre (19:30 h)
a la sala d’actes de la FUB2 (Bases de Manresa, 1, antic CTM. Manresa)

 

Planificació estratègica de l’economia

a càrrec Albert Pont, president del Cercle Català de negocis i empresari especialitzat en dret internacional i relacions internacionals

 Darrera conferència del cicle, presentada per l’empresari Josep Jou, en què Albert Pont parlarà de la planificació estratègica de l’economia i de la capitalització de les empreses en la Catalunya independent.

dijous, 12 de gener, a dos quarts de vuit del vespre (19:30 h)
a la sala d’actes de la FUB (Av. Universitària, 4-6. Manresa)