Manresa pel Sí crida a manifestar el nostre rebuig a l’empresonament dels presidents de l’ANC i Òmnium

 

Manresa pel Sí crida a manifestar el nostre rebuig a l’empresonament dels presidents de l’ANC i Òmnium

Aquest dimarts a les 12 h, concentracions davant dels llocs de treball i davant de l’Ajuntament de Manresa

 Barcelona a les 20 h, Manifestació nacional amb espelmes (concentració a pg. de Gràcia/Diagonal).

 Desplaçaments a Barcelona amb Renfe a pl. de Catalunya

(horaris: 17:42, 17:52 o 18:05 i tornada 21:26, 21:56 o 22:26).

Amb vehicles particulars: sortida esglaonada de vehicles des de l’aparcament del Congost, cada quart d’hora, a partir de les 17:30 h.

 A Manresa, a les 19 h, concentració amb espelmes a la plaça Major.

REPECEPTES DE PANELLETS

panellets-2013

REPECEPTES DE PANELLETS
Ingredients :
700 grams d’ametlles en pols
1/2kg. de sucre
2 patates petites
2 ous sencers
uns 700 grams de Pinyons o Ametlles trencades, o la meitat de cada, (a gust del consumidor)
.

MÉS RECEPTES DE PANELLETS A WWW.GUIAMANRESA.COM


 
 

       

Santi Arisa_1r Testament vital_ al Kursaal de #Manresa, #Bages

Santi Arisa, ‘1r Testament vital’ 22 d’octubre al teatre Kursaal de Manresa, 18 h

SANTI ARISA 70 ANYS & ORIGINAL JAZZ ORQUESTRA

Amb motiu dels 70 anys de Santi Arisa, ‘1r Testament vital’ és una celebració de tota la vida dedicada a la música i a l’espectacle per part d’aquest reconegut bateria. Aquest instrument ha estat una part molt important de la seva vida i ara en vol deixar constància en forma de testament vital. Santi Arisa estarà acompanyat en aquest concert que s’estrena al Kursaal per l’Original Jazz Orquestra del Taller de Músics i amb la col·laboració especial de Dan Arisa.
Santi Arisa teatre Kursaal 22 d'octbre
El projecte parteix de la trajectòria musical de Santi Arisa, homenat-jant també els grans músics amb els que ha participat i recordant moments molt importants per a la cultura musical del país. Grups i formacions que ha fundat o participat d’una manera intensa. Com Fusioon, Manel Camp, Jordi Sabatés, Francesc Burrull, Big Band Barcelona, Coblamporània, Pegasus, Tribu i Lakatans. I sense oblidar arranjadors i companys de treball com Quico Janer, Xavier Roger, Ernest Manchon i músics que l’han acompanyat al llarg de la vida.
A la selecció de temes del concert hi trobarem composicions de Santi Arisa dels anys 70, 80, 90, 2000 i fins a arribar a temes del 2016.

BATERIA, Santi Arisa

COL·LABORACIÓ ESPECIAL,  Dan Arisa

ORQUESTRA,  Original Jazz Orquestra del Taller de Músics

DIRECCIÓ, David Pastor

> Comprar entrades online

 

Homenatge a Lluís Companys a #Manresa, #Bages, el 15 d’octubre de 2017

Dia 15 d’octubre de 2017. A 2/4 d’1 del migdia. A la plaça Lluís Companys, de Manresa 
Ofrena floral per part de les entitats, associacions, organitzacions i particulars.
Hi parlaran: Lluís Matamala, advocat, i Pep Riera, dirigent de la Unió de Pagesos
Hi actuaran: La Veurem Teatre (lectura de poemes) i Lupulus Emsembla (grup musical)
Ho organitza: Fundació Independència i Progrés.
Hi col·labora: Ajuntament de Manresa.

90è aniversari del Lluís de Peguera de #Manresa, #Bages

Una àmplia i lúdica jornada de portes obertes per iniciar els actes de celebració del 90è aniversari del Lluís de Peguera de Manresa.

-La jornada se celebrarà durant tot el matí del diumenge 8 d’octubre

-Serà el dia exacte que farà 90 anys que es va inaugurar l’institut

El 8 d’octubre de l’any 1927 es va posar en marxa l’Institut Lluís de Peguera. Aquest diumenge en farà 90 anys i per celebrar-ho es fa un acte obert a tota la ciutadania que permetrà visitar l’institut, veure una gran maqueta de l’institut primerenc i després, poder conèixer alguns aspectes curiosos sobre l’arquitectura de l’edifici, es presentarà un llibre de l’institut. L’acte també comptarà amb música i amb un espectacular pastís de xocolata que ha elaborat expressament per a l’ocasió la pastisseria Perarnau. Els visitants podran comprar, a més, un vi que Collbaix ha fet expressament per al Peguera en motiu de la celebració del 90è aniversari.

El 8 d’octubre farà 90 anys de la primera classe

L’acte d’aquest diumenge té una connotació especial per ser el primer de tots els programats i per ser el que coincideix amb els 90 anys exactes del dia que es va fer la primera classe a l’institut.

Els actes de celebració del 90è aniversari del Peguera estan organitzats per una àmplia comissió i comptarà amb actes durant tot el curs que se celebraran en diferents espais de la ciutat.

Per a Ermengol Calvet, membre de la comissió organitzadora, la jornada matinal de portes obertes de l’institut tindrà moments emotius i serà una “molt bona oportunitat per a que ex alumnes que han passat pel Peguera puguin veure com ha quedat després de la remodelació i com s’han mantingut espais que els evocaran als temps que ells estudiaven”, com pot ser l’espectacular aula magna o la biblioteca, que sense deixar de banda les noves tecnologies, manté aquell encant de les biblioteques clàssiques.

Ex alumnes de 90 anys

La comissió organitzadora ha fet un esforç per localitzar diferents persones que actualment tenen 90 anys per convidar-los expressament a la celebració del 90è aniversari. Ells seran els responsables de tallar el pastís de la festa, un pastís que pot representar una gran sorpresa per als assistents.

Els actes de diumenge

2/4 d’12- 2/4 d’1: Recorregut guiat pel centre. Visionat de videos. Apreciacions  de l’arquitecte  Enric Massana

2/4 d´1 – 1:  Sessió a Sala d’Actes sobre activitats no pedagògiques del Peguera, a càrrec de Francesc Comas.  Presentació llibre de Pere Gaso

1: Música amb el grup Rostolls

1/4 de 2: Al pati: Espectacular pastís  de xocolata de la pastisseria Perarnau

Manresa pel Sí crida a mobilitzar-se aquest dimarts 3 d’octubre. #Manresa, # Bages

Denunciem la repressió de l’1-O

Manresa pel Sí crida a mobilitzar-se aquest dimarts 3 d’octubre.

Condemnem enèrgicament la violència exercida per part de les forces de seguretat de l’Estat per impedir el Referèndum.

Per això, convoquem demà dimarts 3 d’octubre:

  • ATURADA general.
  • Concentracions a les 11 h davant dels col·legis electorals ‘vandalitzats’  per la policia a la comarca (Callús, Castellgalí, Fonollosa i Sant Joan de Vilatorrada).
  • Manifestació a les 12 h a Manresa (punt de sortida: plaça de Sant Domènec).
  • Concentració a les 18 h a la plaça Major de Manresa.

 

ATUREM EL PAÍS.

CATALUNYA, UN SOL POBLE.


Manresa pel SÍ

Una vuitantena de representants del món associatiu i professional manresà fan públic el seu vot afirmatiu en el Referèndum del dia 1- #Manresa, #Bages

Una vuitantena de representants del món associatiu i professional manresà fan públic el seu vot afirmatiu en el Referèndum del dia 1

 

La llista d’adhesions es mantindrà oberta fins divendres

 

La plataforma Manresa pel Sí presenta una primera llista de signants del manifest: El dia 1 d’octubre, nosaltres votarem Sí. Aquesta primera relació està formada per representants d’entitats culturals, cíviques i sindicals, a més de professionals d’àmbits ben diversos i del món de la cultura i de l’esport.

 

La voluntat de Manresa pel Sí és obrir la possibilitat d’adherir-s’hi a tota la ciutadania, fins al dia 29 de setembre, mitjançant la pàgina web de la plataforma: manresapelsi.cat.

 

La llista d’adhesions es mantindrà oberta fins divendres

 

La plataforma Manresa pel Sí presenta una primera llista de signants del manifest: El dia 1 d’octubre, nosaltres votarem Sí. Aquesta primera relació està formada per representants d’entitats culturals, cíviques i sindicals, a més de professionals d’àmbits ben diversos i del món de la cultura i de l’esport.

 

La voluntat de Manresa pel Sí és obrir la possibilitat d’adherir-s’hi a tota la ciutadania, fins al dia 29 de setembre, mitjançant la pàgina web de la plataforma: manresapelsi.cat.

Manifest:

El dia 1 d’octubre, nosaltres votarem Sí

El dia 1 d’octubre, data del referèndum anunciat, ja és molt pròxima. Tots els estudis d’opinió que s’han fet  han mostrat de forma evident l’amplíssima voluntat popular de celebrar-lo i el govern de la Generalitat ha expressat també la seva ferma decisió de mantenir-ne  la convocatòria. La pregunta que se sotmetrà a la consideració de la ciutadania és clara i ha de permetre conèixer quina és l’opinió majoritària sobre un tema  essencial:  si Catalunya vol constituir-se en un estat independent o continuar dins de l’Estat Espanyol.

Però el govern de l’Estat intenta per tots els mitjans d’impedir el referèndum, que és la forma concreta i universal per exercir el dret de decidir, amb unes campanyes per fer por i unes pressions antidemocràtiques que no podem acceptar. Per això els signants d’aquest document fem una crida a participar decididament en el referèndum del dia 1 d’octubre, tant si és votant Sí com votant No.

Igualment volem fer públic que el nostre vot personal serà Sí, perquè creiem que és la millor manera d’aconseguir un país més lliure, més just i més democràtic. 

 Manresa, 27 de setembre de 2017

osep Maria Aloy (crític literari), Quim Aloy (historiador), Rosa Argelaguet (professora universitària), Santi Arisa (músic), Lluís Atcher (mestre i músic), Joan Aurich (capellà), Toni Bacardit (membre de MES), Alba Baltiérrez (mestra), Lluís Calderer (escriptor), Manel Camp (músic), Jordi Camprubí (alpinista), Llorenç Capdevila, escriptor, Pere-Joan Cardona (investigador científic), Carme Carrió (activista veïnal), Maurici Casasayas (judoca), Ignasi Cebrian (biòleg), Mireia Cirera (actriu), Carles Claret (periodista), Quim Collado (exregidor i membre de MES, Socialistes pel Sí), Francesc Comas (historiador), Carme Comellas Berenguer (metgessa de l’esport), Baltasar Corrons (activista social), Antoni Daura (historiador i llibreter), Fina Dordal (activista social), Toni Erro (mosso d’esquadra i activista veïnal), Dídac Escolà (exregidor de Democràcia Municipal-Podem), Jordi Estrada (filòleg i escriptor), Oriol Farré (músic), Roger Farré (músic), Pere Gassó (periodista), Lluís Guerrero (metge), Juan González Reina, ‘Juan de los Pájaros’ (activista veïnal), Francesc X. de las Heras Cisa (professor universitari), Marina Hosta (activista veïnal), Josep Jou Parrot (empresari), Concepció Lao Luque (professora universitària), Enric Martí i Saumell (activista veïnal), Sílvia Mas Sañé (professora universitària), Josep Maria Mata-Perelló (geòleg), Marcel Mateu (professor universitari), Gonçal Mazcuñan (periodista), Pep Molist (bibliotecari i escriptor), Álex Montes Pérez (informàtic i adjunt a la presidència de Súmate), Joan Morros (dinamitzador cultural), Juanjo Muñoz (músic), Xavier Obradors (investigador científic), Ramon Oms (escultor), Ester Plans (mestra i sindicalista d’USTEC-STES), Núria Picas (corredora de curses de muntanya), Mireia Pintó (mezzosoprano), Joan Piqué (periodista), Jaume Pont (sommelier), Rosario Ramos (educadora social), Alba Rojas (cooperativista), Anna Saez (activista veïnal), Fèlix Salido (empresari), Ricard Sánchez Andrés (coordinador d’EUiA al Bages), Teresa Sánchez Barrocal (activista veïnal), David Sanclimens (advocat), Joaquim Sanz (gemmòleg), Jordi Sardans (historiador i periodista), Josep Selga (advocat), Xevi Serrano Sanjosé (locutor i músic), Santi Serratosa (músic), Genís Sinca (periodista i escriptor), Xavier Sitjes (advocat i historiador), Lluís V. Sixto (sindicalista i advocat), Montse Soler Torra (òptic optometrista), Fina Tapias (directora de teatre), Natxo Tarrés (músic), Joan Tatjé (pagès), Ricard Tomàs (enginyer), Imma Torra Bitlloch (professora universitària), Jordi Torra (filòleg), Teresa Torra (professora), Jaume Torras Torra (cirurgià), Imma Ubiergo (professora universitària), Antoni Valentí Riera (empresari), Antoni Valentí Turull (empresari), Francesc Vilà (museòleg), Anna Vilajosana (periodista).

Joan Sabate (arquitecte), Lluís Ferran Toledano Gonzàlez (professor universitari), Ignasi Sivillà Llobet (enginyer aeroespacial-empresari), Santi Vila Oliva (Sistemes de informació), Fina Casals Font ( membre Plataforma C-55), César Pascual (consultor en enginyeria electrònica), Jordi Torra Segui (restaurador), Eduard Aregall (economista), Francesc Selga Calvet(Empresari), Jaume Perarnau i Llorens(doctor en història i director del museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya), Gabriel Palomero (activista social), Carles Obiols (jurista), Josep Lliró (mecànic), Pere Fons (pagès), Gemma Haro (oficinista), Lluís Matamala Ribó (advocat), Eugeni Blasi Fontan (Metge), Nasi Muncunill Roca (Gestor associatiu), Àlex Cuartero (administratiu), Pep Garcia Orri (Productor Cultural), Delfina Corzan Melgosa (tècnica de normalització lingüística).

(administratiu).

Manifest: El dia 1 d’octubre, nosaltres votarem Sí

 

(podeu adherir-vos a aquest manifest entrant a www.manresapelsi.cat)

Acte Polític Nacional, dilluns 25 -19.30 h – Plaça Major de #Manresa, #Bages – CUP

Acte Polític Nacional, dilluns 25 -19.30 h – Plaça Major de Manresa –  CUP


Acte central de la CUP a la plaça Major amb Ebri Knight

La CUP ha preparat un acte potent, polític i musical per aquest dilluns 25 de setembre a la Plaça Major de Manresa que començarà a les 19:30 a favor del referèndum i per al sí. Contarà amb la presència del diputat de la CUP-CC  i activista ecologista Sergi Saladié, el recentment escollit secretari general del partit independentista basc Sortu, Arkaitz Rodriguez i l’activista dels moviments socials, la manresana Gabriela Arzamendi.

L’acte s’obrirà amb una mostra de cultura popular amb la Gatzara, amb les bastoneres Manrussia van del pal i amb la participació també del duo manresà Jo Jet i Maria Ribot. Entre parlaments també hi haurà diverses intervencions musicals. Finalment, clourà amb el concert d’Ebri Knight, grup d’Argentona per dur amb tota l’energia una música que està entre el passat i el futur, però sempre amb els peus al present.

L CP de Manresa, organitza l’acte central de la territorial de la Catalunya central aquest dilluns 25 a la plaça Major de Manresa, que en aquest cas també forma part dels actes nacionals que es duen arreu del territori i que se n’ha fet un cada dia des de l’inci de la Campanya pel referèndum. Començant per l’Hospitalet de Llobregat, s’ha passat per diverses capitals catalanes, Badalona i Santa Coloma de Gramenet els dos últims dies.