Cuina i coneix el producte local
Diferents jornades donaran a conèixer el producte de proximitat, la seva temporalitat i la millor forma de tractar-lo i cuinar-lo.
El projecte és una aliança de Grup Elde i mengemBages per a seguir generant xarxa i espais per als productors locals.
Amb la idea de donar a conèixer el producte de proximitat i les seves virtuts, mengemBages i Grup Elde tornen a aliar-se per organitzar jornades al voltant del productes d’alimentació propers i la millor forma de tractar-los a la cuina. Sota aquest paraigües es convidarà a diferents productors que a través del projecte mengemBages explicaran la història del producte que es presentarà i gràcies a destacats cuiners de la nostra zona es facilitaran trucs i receptes a més de donar a conèixer quins són els estris adequats per a cada producte i per a coccions.
Tast d’olis amb Migjorn. Coneixem la Corbella.
La primera de les jornades se celebrarà el dijous 25 de maig amb un tast d’olis Migjorn, un projecte que va néixer l’any 2007 amb la voluntat de recuperar la finca Migjorn de Navàs i que més endavant va permetre recuperar l’olivera autòctona de la nostra zona, la Corbella.
Igual que els impulsors de la iniciativa, mengemBages i Grup Elde, Migjorn destaca per teixir relacions amb els productors de la zona i altres agents territorial per teixir relacions i potenciar l’economia local.
Durant el taller es podrà fer un tast de diferents olis i conèixer la cultura que envolta al producte.
Dades de la sessió de tast d’olis.
Dia: Dijous, 25 de maig
Hora: 19.30h
Lloc: We Love Cooking, carrer del Bruc, 74 de Manresa
Preu: 4€ per persona
Inscripcions a: Aquí
Cata y tapa de maridaje de aceites del Bages Migjorn (Jueves 25 de Mayo a las 19,30h)
Arròs del Delta de l’Ebre
El molí del Rafelet, ubicat al Delte de l’Ebre, és l’únic molí de fusta d’arròs que queda a tot l’estat, al Delta de l’Ebre.
El que fan al molí amb l’arròs és treure’l de la seva closca, perquè l’arròs és igual que una ceba: se li han d’anar traient capes per tal d’anar-lo blanquejant. I l’antic molí de Rafelet ho fa per fricció, com s’havia fet sempre, sense cap substància que acceleri el procés. A més, aquest arròs, s’ha assecat de forma natural, a l’era. I l’arròs no porta cap mena de conservant, per això, quan l’obriu és imprescindible conservar-lo en fred, a la nevera.
I una altra cosa important, molt important. Cada paquet és de monovarietat. És a dir, l’arròs que es troba en un paquet 100% de la mateixa varietat i no hi ha cap mena de barreja amb altres varietats d’arrossos, cosa bastant habitual al mercat per abaratir costos. Aquesta homogeneïtat de la varietat és la que permet una cocció excel·lent i homogènia.
El Jordi Portabella i el Jordi Pierola, cuiners del restaurant l’Om de Manresa, s’han especialitzat en l’elaboració d’arrossos, i en la segona jornada explicaran trucs i receptes, sense oblidar els consells sobre els utensilis idonis per treballar aquest producte que ens aportarà l’experiència d’Elde.
Dades de la sessió d’arròs del Delta de l’Ebre
Dia: Dijous, 8 de juny
Hora: 19.30h
Lloc: We Love Cooking, carrer del Bruc, 74 de Manresa
Preu: 4€ per persona
Inscripcions a: Aquí
Cocina con arroz artesanal ecológico Molí del Rafelet (Jueves 8 de Junio a las 19,30h)