El gospel internacional torna enguany al Campus Gospel de Rajadell

El gospel internacional torna enguany al Campus Gospel de Rajadell que comença divendres.

 El Campus Gospel Rajadell és l’únic d’aquestes característiques a tot l’estat espanyol: tres dies de concentració, amb tallers musicals, i oferta de concerts cada  dia oberts al públic 

Foto:Campus Gospel

Foto:Campus Gospel

Divendres a les 10 del matí s’obre oficialment el novè Campus Gospel de Rajadell, amb el primer taller de les moltes activitats que se celebraran fins diumenge a l’entorn de la música gospel. Tres dies en què una vuitantena de “campusins” vinguts d’arreu de Catalunya, de França, de Tenerife i de Mallorca s’instal·len al petit poble de Rajadell (Bages) per fer tallers de gospel i crear un ambient molt especial al poble. Tres dies en què hi haurà concerts a la plaça de l’Església, en un entorn idíl·lic, oberts a tot el públic. Tres dies en què organitzadors, campusins i visitants estaran acompanyats per 4 músics de renom internacional, arribats d’Estats Units, els Renburn Music Group, en un any en què el Campus pot tornar a aquest abast internacional gràcies a un augment del pressupost, que serà  a l’entorn dels 35.000 euros, i de la suma d’esforços dels organitzadors: Esclat Gospel Singers i Ajuntament de Rajadell.

Entre les principals novetats d’aquest any hi ha que el concert de cloenda, diumenge a la tarda, anirà a càrrec dels mateixos campusins, que hauran assajat i treballat el repertori durant els tres dies sota la direcció de Renburn Music Group. D’altra banda, per segon any, diumenge al matí es farà un taller especial per a menuts d’entre 6 i 12 anys en què també podran treballar algunes peces i cantar-les en un petit recital a la una del migdia.

Els concerts: solidaritat, un entorn idíl·lic i preu molt assequible

Els concerts, a la plaça de l’Esglèsia del poble, són oberts a tothom, i tindran lloc divendres i dissabte a les 10 de la nit i diumenge a les 7 de la tarda.

  • Divendres: Esclat Gospel Singers, bagencs i organitzadors del Campus, amb gospel contemporani
  • Dissabte: Renburn Music Group, nord-americans
  • Diumenge: Concert solidari amb el Gran Cor del Campus, dirigit per James Vaughn i el Pastor  Keith Moncrief. Part de la recaptació es donarà a la Fundació Rosa Oriol. 

Les entrades es podran comprar a la guixeta el mateix dia del concert, a un preu de 10 euros. També es podrà adquirir un abonament pels tres concerts a un preu de 25 euros.

Campus Gospel.

Foto: Campus Gospel.

La valoració dels organitzadors

Avui, els organitzadors han presentat el Campus en roda de premsa. Àlex Mazcuñán, que s’encarrega de la part logística, ha deixat clar que “malgrat les dificultats de l’any passat, hem volgut continuar fent el Campus. Volem que hi hagi ambient, que la gent pugui venir a desconnectar i a gaudir”.

Per la seva banda, Meritxell Folch, 1a tinent d’alcalde de Rajadell, ha volgut agrair la tasca de “molta gent que hi ha rere aquest projecte” i ha destacat que malgrat que la població a Rajadell es multiplica aquells dies, “hi ha un ambient molt tranquil i calmat, que desprèn molta energia positiva”.

Ramon Escalé, director musical del Campus, ha destacat la qualitat de Renburn Music Group i ha agraït la tasca de GTM Ministries, una entitat que treballa per a la promoció del gospel a nivell internacional, i que es va mostrar molt interessada pel Campus i ha donat totes les facilitats per fer possible la participació d’aquests músics americans.

Entre d’altres anècdotes que han explicat els organitzadors, destaca per exemple que hi ha persones que participen al Campus des de la primera edició, que hi ha una parella de més de 70 anys d’edat que són campusins des de fa 7 o 8 anys, o que hi ha famílies de Rajadell que han posat la seva casa a disposició per allotjar campusins.

CatPress, serveis de comunicació
www.catpress.cat