La plaça es dirà “Plaça de Ramon Estrada” – Barri Escodines –

La plaça es dirà “Plaça de Ramon Estrada”

Plaça de Ramon Estrada

El barri de Les Escodines ha votat, i finalment la plaça que conflueix entre els carrers Purgatori i Barceloneta, rebrà el nom de Plaça de Ramon Estrada.

El passat mes d’octubre l’AVVE, a través del Pla Comunitari i una comissió de veïns, van decidir engegar un procés participatiu per dotar de nom la plaça que hi ha entre els carrers Barceloneta i Purgatori, i que es va formar després de la unió dels dos carrers. Es va obrir inicialment un procés de recepció de propostes i després un de votacions. Només aquelles propostes que s’acorden amb els criteris i procediments establerts per al Nomenclàtor de la ciutat van posar-se a votació (un total de 10 propostes). El procés s’ha fet amb el suport de l’Ajuntament de Manresa per vetllar per l’acompliment d’aquests criteris d’aplicació general.

Finalment, la proposta més votada va ser la de “Plaça de Ramon Estrada”.

Ramon Estrada i Carbonell va ser un dels fundadors de la biblioteca Jaume Perramon de Les Escodines. Persona estimada al barri i dedicada al veïnat. Estrada, amb Jaume Perramon, va fundar la biblioteca veïnal el 1981 i n’ha estat l’arxiver durant aquests anys. També va ser un dels impulsors de l’Associació de veïns del barri. Estrada era una persona senzilla, discreta i entregada al projecte fins al final. Va ser l’ànima de la biblioteca. Per a Ramon Estrada la biblioteca era com la seva residència, on va treballar fins als darrers dies. L’Associació de veïns recorda que en Ramon Estrada sortia de casa i arribava a la biblioteca amb sabatilles, ja que per a ell “aquesta era una prolongació de la seva llar i la seva vida”. El març de 2008, l’Associació de veïns li va retre un homenatge per la seva exemplar dedicació voluntària. Va morir a l’edat de 89 anys, havent dedicat tota una vida al voluntariat i al barri.

La proposta ha rebut, doncs, un ampli consens i respon a un dels criteris establerts: el de fer homenatge a una persona rellevant del barri. Cal dir, però, que per acomplir el que determina el Reglament d’Honors i Distincions de la ciutat, cal que hagin passat tres anys de la defunció de la persona homenatjada per a que la plaça pugui rebre oficialment aquest nom. Això no serà fins el mes de juny de 2013, quan es podrà aprovar el nom en el Ple de l’Ajuntament de Manresa.

L’Associació de veïns i veïnes del barri agraeix molt la participació de totes les persones a l’hora de proposar i de votar els noms, i a la comissió que en va iniciar el procés i dóna exemple d’un procés participatiu engegat amb i per al barri.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.