“De tapes per #Manresa” al #Bages torna a obsequiar als donants de sang amb una tapa.

“De tapes per Manresa” torna a obsequiar als donants de sang amb una tapa.

  • El Gremi d’Hoteleria i Turisme del Bages col·labora de nou amb el Banc de Sang oferint 200 vals bescanviables per una tapa i una beguda per a totes aquelles persones que donin sang de l’1 al 9 de juny
  • La capital del Bages acull la segona edició d’aquesta iniciativa gastronòmica, que compta amb la participació de 22 establiments

El Gremi d’Hoteleria i Turisme del Bages col·labora de nou amb el Banc de Sang, en el marc de la iniciativa gastronòmica “De tapes per Manresa” que se celebrarà de l’1 a l’11 de juny a 22 establiments de la ciutat.
Amb l’objectiu de promocionar la donació de sang, regalarà fins a 200 vals bescanviables per una tapa i una beguda a totes les persones que donin sang a la Fundació Althaia – Hospital Sant Joan de Déu entre el dijous 1 i el divendres 9 de juny.

“De tapes per Manresa”, que inclou una tapa i un quinto per de 2,5 euros, esdevé una magnífica oportunitat per conèixer la cuina de tots els bars i restaurants participants.

La donació de sang, un hàbit cívic

Malgrat els avenços científics i tecnològics, la sang no es pot fabricar. És per això que la donació voluntària i altruista és encara l’única via per obtenir tota la sang necessària per atendre a tots els malalts de Catalunya. De fet, es calcula que diàriament es necessiten entre 800 i 1.000 donacions de sang.

De cada donació de sang se’n beneficien com a mínim tres persones, ja que durant el processament de cada bossa s’obtenen concentrats d’hematies o glòbuls vermells, plaquetes i plasma.

Tots aquests components de la sang caduquen passats uns dies, per això és necessari donar-ne de forma regular. Podem donar sang més d’una vegada l’any. En concret, les dones poden donar-ne 3 vegades i els homes 4.