ASPENCAT AMB MASSILIA SOUND SYSTEM (Fira Mediterrània)

ELS VALENCIANS ASPENCAT PROTAGONITZEN AMB MASSILIA SOUND SYSTEM UNA DE LES NITS MÉS MEDITERRÀNIES DE LA FIRA DE MANRESA

aspencat

  • ASPENCAT arriben a Manresa el proper 11 d’octubre per presentar a l’Stroika la nova gira “Antimatèria Tour” acompanyats del mític grup marsellès Massilia Sound System.
  • El grup just acaba d’aterrar d’una exitosa gira per Alemanya que els ha fet passar per Berlin, Hamburg i Dannemberg.
  • Essència, el quart disc de la seva carrera, ha significat un gran pas endavant pel grup de Xaló, que s’ha transformat en un dels grups valencians més valorats de l‘estat. Sobretot a Catalunya, on hi hauran fet una cinquantena de concerts entre 2013 i 2014.
  • Aquesta nova gira, molt més electrònica i contundent que l’anterior, constarà d’una quarantena de concerts que els ha fet passar per La Mercè, Viñarock, Rototom Sunsplash, Aupa Lumbreiras, Madrid, Bilbao…
  • ASPENCAT avança també que el seu cinquè disc veurà la llum el proper 2015.

És indiscutible que el disc Essència, publicat a l’abril de 2013, ha estat un punt d’inflexió vital per la carrera dels valencians ASPENCAT. La seva fòrmula que mescla reggae-fusió amb altres estils més avançats com el dub-step i un discurs dur i compromès socialment, ha estat rebuda amb molt èxit tant per públic com per premsa o programadors de festivals d’arreu de l’estat espanyol i Europa.

Després de la quarantena de concerts de presentació del disc per tota la península l’any passat, el 2014 és l’any de l’”Antimateria Tour” que torna a comptar d’una quarantena de concerts als que s’hi sumaran unes quantes dates a nivell internacional i concerts a festivals importants de l’alçada de l’Acampada Jove, el Viñarock, l’Aupa Lumbreiras o el Rototom.

“Antimatèria Tour” neix de la voluntat del grup per mostrar la vessant més electrònica i contundent del seu darrer disc, que fins a la data no estava present en el seu directe. La posada en escena, on hi juga un paper important el joc de llums, és una nova passa endavant d’un grup que no para quiet. El nou directe, amb major presència de greus i sintetitzadors que eleven a la máxima potencia el treball fet a l’estudi, és un nou impuls que també afecta als temes més clàssics que han evolucionat per adaptar-se a la nova energia i força.

L”Antimatèria Tour” arriba aquest octubre a Manresa en un gran concert que acabarà de consolidar el bon moment dels ASPENCAT a Catalunya, on l’any passat van fer una quinzena de concerts i aquest any els n’esperen una vintena més. Enmarcat dins de la Fira de la Mediterània de Manresa, ASPENCAT actuaran dissabte 11 d’octubre a la sala Stroika acompanyats del mític grup de Marsella Massilia Sound System, en una de les nits més mediterrànies de la fira.

Un gran any, un gran disc

Les xifres i els guardons aconseguits amb Essència exemplaritzen la rellevància que ha aconseguit ASPENCAT des d’abril de 2013. 100.000 discos descarregats des d’aspencat.org. 100 concerts. Dos Premis Ovidi, els principals guardons musicals del País Valencià, a “Millor arranjament i producció” i  a “Millor disc d’electrònica” de 2013. Cinc nominacions als Premis Enderrock per Millor Disc, Millor cançó, Millor artista, Millor directe i Millor lletra de 2013. Segona posició al Premi al Millor disc Català de l’any de Ràdio4.

Essència representa l’etapa de la maduresa creativa dels ASPENCAT. Un disc que marcarà la seva trajectòria fins l’any 2015, que es publicarà el seu cinquè disc.

En essència

ASPENCAT (Xaló, País Valencià). Naix en 2006 i des de llavors ha autoeditat 4 àlbums d’estudi. Obri la Llauna (2009), Naixen Primaveres (2011), Inédit barretjes i versions (2012) i Essència (2013). ASPENCAT ha estat Premi Ovidi Montllor en tres ocasions, dos com a millor disc d’hip-hop i electrònica (2012 i 2013).

// Descàrregues de música:

disc Essència         http://aspencat.bandcamp.com/album/ess-ncia

disc Inèdit         http://aspencat.bandcamp.com/album/in-dit

disc Naixen primaveres         http://aspencat.bandcamp.com/album/naixen-primaveres

disc Obri la llauna         http://aspencat.bandcamp.com/album/obri-la-llauna

// Vídeos:

En directe: https://www.youtube.com/watch?v=QHxXRRaN2dc
En directe: http://www.youtube.com/watch?v=397ldCGW1p8
En directe: http://www.youtube.com/watch?v=397ldCGW1p8

// Links:
 http://www.aspencat.org
https://www.facebook.com/aspencatoficial?fref=ts
https://twitter.com/AspencatOficial
http://www.youtube.com/user/aspencatoficial

>> Programa de la fira mediterrània 2014 (PDF – fira mediterrània)

>> imatges  Fira Mediterrània GuiaManresa (diferents edicions)