Cineclub Manresa estrena el nou curs, programació octubre – desembre 2013

Cineclub espera comptar amb la teva complicitat en el nou curs, en què maldarem per  seguir sent amb humilitat i perseverança un focus cultural que pugui atreure a tothom que cregui en el caràcter pluridimensional del cinema.

Octubre-Desembre 2013CINECLUB octubre-desembre 2013 02

Una oportuna mirada al passat ens retrobarà amb tres obres mestres míti

ques del cinema italià –Umberto D, El gatopardo i Muerte en Venecia-. I la nova col·laboració en el projecte col·lectiu “Tocats de lletra” –una cita ineludible del panorama cultural manresà- recuperarà un clàssic demolidor del cinema  espanyol, El desencanto.

D’altra banda, podrem descobrir un dels valors en alça –el nord-americà Derek Cianfrance- amb l’estremidora Blue Valentine, i un necessari testimoni de resistència –La bicicleta verde- rodat en un país (Aràbia Saudita) que fins fa poc prohibia qualsevol manifestació cinematogràfica.

Hi haurà un espai per tot un seguit de llargmetratges estrenats comercialment –l’ecologista Tierra prometida; el shakespearià  Coriolanus; el commovedor Infancia clandestina; el pertorbador El bosc i l’inquietant La caza-, però també hi haurà cabuda per apostes més arriscades: el projecte “Per estrenar” portarà a la nostra ciutat  el Mohamed Zram, l’autor tunisià de Vivre ici.

I no podem oblidar la continuïtat de la llarga entesa amb Paral·lel 40, que ens permetrà seguir gaudint a Manresa de les mostres actuals més suggeridores i personals del gènere documental.

Ja ho veieu, tindreu feina amb una agenda tan atapeïda!

Cineclub Manresa