L’exposició Els invents del TBO i els seus dibuixants arriba a Manresa el 20 de setembre

L’exposició Els invents del TBO i els seus dibuixants arriba a Manresa el 20 de setembre

• La mostra s’inaugura el dissabte 21 de setembre a les 12 h i es podrà visitar fins el 20 d’octubre al Museu de la Tècnica de Manresa.

• L’exposició forma part del programa d’exposicions itinerants que la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA porten a diverses poblacions arreu de Catalunya.

La Fundació Antigues Caixes Catalanes, BBVA i el Parc de la Sèquia organitzen la mostra Els invents del TBO i els seus dibuixants. Obres originals, del 20 de setembre al 20 d’octubre al Museu de la Tècnica de Manresa (Carretera de Santpedor, 55. Manresa). L’exposició repassa i homenatja els 12 creadors que han fet possible la popular secció de la publicació del 1923 al 1988. N’és el comissari Lluís Giralt, que hi aporta, també, els originals de la seva col•lecció familiar.

La inauguració que tindrà lloc el 21 de setembre a les 12 del migdia, comptarà amb la presència del comissari i propietari dels originals, Lluís Giralt; el regidor de cultura de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet; i el vicepresident de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia, Josep Alabern.

La mostra forma part del programa d’exposicions itinerants que la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA porten a diverses poblacions d’arreu de Catalunya en col•laboració i amb els centres culturals i expositius de les ciutats. L’objectiu del programa és fer accessible el coneixement de temes d’interès general que fomenten els valors i inciten a la reflexió a través d’expressions artístiques properes a les vivències de les persones i el territori.

Es podrà visitar gratuïtament a l’equipament cultural manresà de dimarts a diumenge de 10 a 14h.

L’exposició estarà complementada amb dues activitats per a famílies, els dies 21 de setembre i 12 d’octubre.

El 21 de setembre de 10 a 14h es farà un taller de robòtica. Els robots estan cada cop més presents a la nostra vida. Alguns fan funcions molt complicades, però amb algunes instruccions senzilles i una mica de material i imaginació, es pot aconseguir fer coses divertides amb els robots. Vols saber com construir i programar un robot? Vols decidir quina funció farà el robot?

Doncs en aquest taller, utilitzarem els robots Lego Mindstorms NXT, explicarem les seves bases de programació (podrem donar ordres al robot) i mostrarem les parts que té el robot: cervell (li donarà intel•ligència), sensors (seran els sentits del robot) i motors (li permetran moure’s).

Amb això, construirem un robot bàsic, li posarem els sensors adequats i el programarem perquè faci el què li demanem. Cal inscriure’s prèviament per poder participar-hi ja que les places són limitades, al 93 877 22 31 o a info@parcdelasequia.cat

Aquest taller serà conduit per professorat i alumnat del Grau en Enginyeria de Sistemes TIC que es fa a l’EPSEM (UPC). Aquest grau, que contempla i relaciona les tres tecnologies que conformen les TIC (electrònica, informàtica i comunicacions), té molt a veure amb la robòtica, ja que els robots contenen electrònica (cal construir el cervell, té sensors), informàtica (cal programar les ordres que se li donen) i també comunicacions (hi ha la possibilitat de donar-li les ordres a distància).

El 12 d’octubre de 11 a 13h es farà un taller de còmic. El còmic del TBO va fer que molts infants i joves s’interessessin pel món del dibuix i la il•lustració. Aquest dia farem un taller d’iniciació al dibuix de còmic per a infants i pares, i on podran expressar la seva creativitat. Cal inscriure’s prèviament per poder participar-hi al 93 877 22 31 o a info@parcdelasequia.cat