Concert de la Coral Henry M. Gunn High School (USA) a Manresa

Concert de la Coral Henry M. Gunn High School (USA)

Dissabte 8 de juny, 19.45 hores

Basílica de Santa Maria de la Seu  de Manresa

Director: William Liberatore

Tour França-Espanya Juny 2013

Ens complau anunciar el tour per França i Espanya de la Coral Henry M. Gunn High School.

La coral actuarà a Niça, Avinyó, Barcelona i Manresa. A Manresa els cantants cantaràn amb la coral de l’Orfeó Manresà. Tots els concerts són gratuïts!

El programa inclourà música coral clàssica, sacre, espiritual i contemporània de compositors com Laszlo Halmos, Gyorhy Orban, Leonard Bernstein i Ernani Aguiar.

Amb la participació dels cors de l’Orfeó Manresà; Director: Lluís Arguijo i Vila Baixada de la Seu, 1, 08241 Manresa ¡Entrada lliure!

Coral Henry M. Gunn High School

La música coral a la Gunn High School pren cada cop més rellevància sota la direcció de William Liberatore. Inspirat per un amor sincer a la música i compromís a l’excel.lència, el grup coral Gunn High School, Coral Treble i Cantants de Cambra actuen amb una gran varietat de literatura coral incloent música renaixentista, barroca, clàssica, jazz, gòspel i música de països de tot el món. La coral ha actuat a Àustria, República Txeca, Vaticà, Austràlia, Mèxic…

William Liberatore, director

William Liberatore, director de les Activitats Corals a Gunn High School, dirigeix tres corals i és mestre de teoria de la música i porta un departament actiu amb actuacions de concerts, musicals i festivals. La seva formació musical va ser a la Universitat de San José, on va estudiar direcció i mètodes corals. El sr. Liberatore és també un gran pianist.

Els Cors de l’Orfeó Manresa

Cor Infantil (per a nens i nenes de 7 a 11 anys) Hereu de l’antic Cor Ixent refundat per Miquel Núñez de Arenas, aquest cor és el fonament de l’Escola Coral. La seva activitat s’orienta al desenvolupament de la veu i el treball de l’entorn escènic. A partir d’un repertori divers, s’emfatitza en aspectes com l’afinació, precisió rítmica i aptituds comunicatives.

Cor Jove (per a nois i noies de 12 a 17 anys) La secció coral juvenil va fer la seva presentació pública el 2008, al Teatre Kursaal de Manresa. Les expectatives creades per aquest cor prenen cos amb l’enregistrament d’un disc per a l’Auditori de Barcelona sobre música d’Albert Guinovart.

L’aprofundiment en els diferents estils, la interpretació de repertoris actuals amb conjunt de música moderna i la introducció en la faceta coreogràfica centren el treball del cor.

El Cor d’iniciació desenvolupa la seva activitat els divendres a la tarda i Cor Infantil i el Cor Jove la desenvolupen dos dies a la setmana, els dilluns i divendres, on s’imparteixen els coneixements musicals i es realitzent els assajos.

Luis Arguijo i Vila, director pedagògic

Nascut a Barcelona, la seva activitat professional s’orienta en tres àmbits: el cant, la direcció coral i la pedagogia musical.

Obté el títol de professor de cant al Conservatori Superior de Música de Barcelona i ha format part com a tenor de destacats conjunts – Arsys-Bourgogne, Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana – amb els quals ha realitzat nombroses gires i enregistraments.

El mestratge d’Enric Gispert l’animà a profunditzar en el món de la música antiga de manera molt activa, tant en l’àmbit interpretatiu, amb els conjunts Capella Virelai, Exaudinos, Turba Musici, Capella de Santa Maria del Mar… com en el seu estudi, amb la llicenciatura en Musicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona o els cursos internacionals de cant gregorià AHISECGRE.

Es llicencia en Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona i orienta la seva vocació aprofundint en els mètodes musicals Willems, Orff i Wytack. Ha estat format en la direcció coral per Pierre Cao, Laszlo Heltay i Manel Cabero, dedicant-se des de 1999 a la direcció musical del centenari Orfeó Manresà. Imparteix docència al Conservatori Professional de Música de Badalona des de 1991 com a professor de direcció coral i cant coral. Les seves inquietuds pedagògiques el porten al davant de projectes com la creació de l’Escola Coral de l’Orfeó Manresà o la direcció musical de Fem Òpera! (Teatre Kursaal de Manresa).

http://www.facebook.com/pages/Musik-auf-Reisen/290920187614387

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada